En mötesfull dag

I dag har en del av Sportkullan fått öva på att lyssna, vara modig och framföra sina erfarenheter och åsikter. En härlig dag späckad av betydelsefulla möten av flera slag.

Det hela började med ett innehållsrikt frukostmöte på Hotell Älvdalen där vi snappade upp några tips om hur man bedriver ett framgångsrikt styrelsearbete, hur Älvdalens Utbildningscentrums framtid ser ut, vad som händer i Siljankoncernen och vad länsstyrelsen kan och inte kan göra för företagare i Älvdalen.

Trond Korsmoe från Larz-Kristerz var på plats för att berätta hur livet som företagare inom dansbandsmusiken ser ut och hur de har fördelat arbetet sins emellan. Roligt att de använder sociala medier så framgångsrikt – i veckan passerade de 20000 gillare på facebook. (20183 i detta nu)

När frukostmötet gick över i eftermingel passade jag på att vara lite modig. Jag ville inte, men när fjärilarnas aktivitet i min mage hade ökat så pass att Tobbe som satt bredvid mig började höra deras vingslag, så förstod jag att jag måste. Jag tror starkt på att en människas utveckling många gånger sker genom att göra saker som personen tycker är lite jobbiga och obekväma. Jag vet att för min del är fjärilar i magen ett tydligt tecken på att jag har ett hinder att ta mig över, ett hinder som jag placerat dit alldeles själv med hjälp av mentala små rädda spöken.

Så, jag tog kontakt med en person som jag väntar besked ifrån. Naturligtvis gick det bra. Det gör alltid det. Att beslutet jag väntar på inte är taget än spelar mindre roll – jag konfronterade min rädslor, jag var modig och utvecklades i dag.

Euforin över mitt avklarade uppdrag transformerades till energi. När jag så gick in på kommunalråd Kjell Tenns kontor för att diskutera Älvdalens kommuns förhållande till Vasaloppet tillsammans med andra storfräsare var jag lugn som en filbunke, inte en fjäril i närheten. Nu får vi bara hoppas att våra gemensamma erfarenheter tar oss ett steg vidare och att ”vem gör vad” styrs upp till en tydlig bild för alla inblandade.

Redan i morgon väntar nästa möte i arbetet mot framtiden.

20140319-215105.jpg

En tanke på “En mötesfull dag”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s